Tips & Tools


Tips & tools voor jouw online collectebus

Tip 1 - Maak jouw collectebus persoonlijk

Een collectebus met een goede profielfoto en persoonlijke tekst zorgt voor meer donaties. Vertel waarom jij online collectant bent geworden voor Support Casper. Benader familie, vrienden, collega’s of buren persoonlijk met de vraag of ze willen doneren. E-mailen of appen kan natuurlijk ook!

Met de onderstaande voorbeeldteksten kun je snel en makkelijk een berichtje sturen. Maar natuurlijk mag je ook eigen teksten verzinnen.

Tip 2Deel je collectebus via je social-mediakanalen

Jouw collectebus pagina kan je makkelijk delen via social media. Vertel op je Facebook, Instagram, Twitter en/of LinkedIn profiel regelmatig hoe het staat met je actie.

Onderstaande voorbeeldteksten kun je knippen en plakken, zodat je snel en makkelijk berichten kunt versturen!

 Tip 3 – Bedank al je donateurs

Bedank na elke donatie je donateur persoonlijk. Zijn jullie vrienden op social media? Gebruik een van onderstaande voorbeeldteksten om hem of haar via die social media te bedanken. Hierdoor laat je zien dat je zijn of haar donatie waardeert én blijft jouw collectebus onder de aandacht. Doordat anderen dit zien zullen ze eerder geneigd zijn om dit ook te doen. Echt, het helpt!

 Tip 4 -  Zet de link van je collectebus onder al je mails

Zet de link van je collectebus met oproep onder je naam/handtekening in al je e-mails zodat iedereen die je mailt de actie ziet.

 

Tip 5- Betrek je donateurs bij je eindsprint!

Ervaring leert dat de laatste twee weken van je actie het meeste gedoneerd wordt. Dat is dus de eindsprint voor je actie. Zet dan ook je eindsprint goed in en vraag je donateurs om hulp daarbij. Want die zullen ook graag willen dat je je streefbedrag haalt.

Wist je dat het op 28 November Giving Tuesday is?  Een mooie aanleiding om extra op te roepen tot doneren:

Inmiddels heb ik al €X opgehaald voor klinisch wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van alvleesklierkanker. Doet u er nog een schepje bovenop? #watdoejij #givingtuesday @supportcasper

Tip 6- Hou vol: blijf mensen herinneren!

Niet iedereen zal direct gaan doneren. Stuur daarom herinneringsmails of WhatsApp-berichten als ze nog niet hebben gedoneerd. De aanhouder wint!

Hulp nodig? Het Support Casper Team staat voor je klaar

Wij helpen je graag om je collecte tot een succes te maken. Neem gerust contact op via actie@supportcasper.nl

 Gaat het goed? Laat het ons weten!

Gaat het goed met je collecte en heb je daar een bijzonder of leuk verhaal bij? Laat het ons weten. Stuur ons een berichtje via actie@supportcasper.nl en misschien delen we jouw actie en verhaal weer via onze social-mediakanalen.

 Heb je een goed idee?

Wij geven hier tips maar misschien heb jij ook nog een goed idee? Laat het ons weten via actie@supportcasper.nl