Anco Kattenberg

190 Donateurs
€ 3.201 Opgehaald

Ik collecteer omdat:

Mijn naam is Anco Kattenberg, 52 jaar en woonachtig in het mooie Hasselt. Mijn vrouw Claudia en ik hebben een prachtig gezin met twee kinderen; Arnold (24) en Chantal (22). We zijn al 28 jaar gelukkig getrouwd en genieten samen erg van het leven.

Begin dit jaar kreeg ik last van vage buikpijn en was ik erg moe. Ik had net corona gehad en dacht dat dit restverschijnselen waren. Helaas bleven deze klachten en na een aantal weken heb ik, na bij de huisarts te zijn geweest, een echo laten maken Voorafgaand was er bloed geprikt en daarin waren mijn leverwaardes afwijkend. Mijn vrouw zat achter de computer en logde in op mijnisala, via deze online site kan je als patiënt je eigen onderzoeken inzien. Mijn vrouw keek uit nieuwsgierigheid; je verwacht toch niet iets ernstigs? En daar lazen we het bericht, middenin in onze eigen woonkamer, verdenking alvleesklierkanker met uitzaaiingen naar de lever.

Mijn wereld en dat van mijn gezin stond op z'n kop. Is dit dan mijn doodvonnis?
Ik denk terug aan mijn moeder die acht jaar geleden dezelfde diagnose heeft gekregen, binnen een halfjaar was zij overleden.

Eind juli startte ik met het traject van chemokuren. Ik krijg er eerst vier en dan volgt een tussentijdse scan. De eerste kuur was zwaar, gelijk na een paar dagen lag ik in het ziekenhuis. De volgende domper van deze rollercoaster. Gelukkig verliepen kuur twee, drie en vier beter. Er volgde een scan. Ik voelde me goed en hoopte dan ook dat deze scan goed nieuws zou vertellen.

Dat gebeurde gelukkig. De chemo slaat aan en de uitzaaiingen zijn kleiner geworden. Zelfs de tumor in de alvleesklier slinkt. Dit geeft goede moed om door te gaan. Het is zwaar, maar ik weet waarvoor ik het doe.

Er volgen nog een aantal chemokuren. Ik ga ervan uit dat deze kuren goed hun werk blijven doen. Misschien dat de uitzaaiingen zo erg slinken dat er nog een operatie kan gaan plaatsvinden.

Ik ben positief en voel me goed. Ik ga nog heel ver komen en hoop deze ziekte te overleven. De strijd is nog niet gewonnen maar samen met mijn gezin ben ik strijdbaar en vastberaden om te gaan winnen.
De cijfers over alvleesklierkanker zijn nog erg somber. Er is nog veel onderzoek te verrichten en daarvoor is geld nodig. Help jij mee doneren?

Stuur een Tikkie