Ronald Dullemans

6 Donateurs
€ 175 Opgehaald

Ik collecteer omdat:

De diagnose alvleesklierkanker nu nog een doodvonnis is

Ik ben Ronald. 56 jaar, getrouwd met Cecile en vader van dochter Tessa en zoon Kas. Wij wonen in Rotterdam-Schiebroek. Op Tweede Paasdag 2019 voelde ik me nog prima. De dagen daarna begon mijn oogwit naar geel te veranderen en gebeurde hetzelfde met mijn huidskleur, urine en ontlasting. Ik had overal jeuk en was bijzonder moe. Op de Spoedeisende Hulp van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan de IJssel kreeg ik diverse bloedtesten, een echo en een CT-scan. De volgende dag werd in het gesprek met de artsen duidelijk dat er zich een tumor van vier cm in de kop van de alvleesklier bevond. Voor verder onderzoek werd ik naar het Erasmus Medisch Centrum doorverwezen. Als je die diagnose alvleesklierkanker krijgt, gaat dat gepaard met enorm veel onzekerheid. 

Het eerste gesprek met prof. dr. Casper van Eijck gaf mij, ondanks de hele situatie, enorm veel vertrouwen. Hij stippelde een stappenplan van behandeling voor mij uit. Op een zondag heb ik Casper van Eijck een berichtje gestuurd om te zeggen dat het niet goed met me ging. De volgende dag was ik op de polikliniek van het Erasmus Medisch Centrum. Op 20 mei 2019 werd ik geopereerd, binnen een maand na de diagnose. Zonder zichtbare uitzaaiingen mocht ik binnen een week na de operatie naar huis, waarschijnlijk dankzij mijn goede conditie. 

In november 2020 zag ik Casper van Eijck en zijn patiënte Mariëlle Saers op televisie. Zij vertelden over een positieve ontwikkeling in de behandeling van alvleesklierkanker: dendritische celtherapie. Ik kwam in aanmerking voor deelname aan dit onderzoek. Inmiddels heb ik vier behandelingen gehad. In november 2021 staat mijn laatste behandeling op de planning. Ik ben positief en voel me goed, gezond en ervan overtuigd dat ik nog heel ver ga komen en deze ziekte zal overleven.

Tegenwoordig is de diagnose alvleesklierkanker nog een doodvonnis. Mijn wens is dat het een behandelbare ziekte wordt waarvan de overlevingskansen substantieel gaan verbeteren. Ik gun iedereen die er ooit mee te maken krijgt van harte de manier waarop ik er tot nu toe doorheen ben gerold.

Klik hier voor meer informatie over Support Casper

 

 
Stuur een Tikkie