Henk Heijloo

34 Donateurs
€ 2.244 Opgehaald

Ik collecteer omdat:

De diagnose alvleesklierkanker nu nog een doodvonnis is

Ik ben Henk, 73 jaar en geboren in het Gelderse Oosterbeek. Mijn vrouw Gisela en ik hebben een samengesteld gezin met drie kinderen en ondertussen alweer vier prachtige kleinkinderen. We zijn al 26 jaar samen waarvan 21 jaar getrouwd. 

In 2019 kreeg ik last van vage buikklachten. Een half jaar verder waren ze er nog steeds en heb ik mijn huisarts ervoor bezocht. Na enkele tests heb ik een echo laten doen. Op 4 februari 2020 werd ik gebeld. De arts wilde telefonisch eigenlijk niet zeggen wat er precies aan de hand was. Na enig aandringen kwam de gevreesde diagnose: “Er is een tumor op de alvleesklier te zien, en dat is helaas een somber perspectief”. Mijn wereld stond op z’n kop: ik kreeg mijn doodvonnis te horen. 

In de periode maart tot juli 2020 onderging ik acht kuren chemotherapie. De eerste kuur ging nog, maar daarna werd het loodzwaar. Na afronding van de chemotherapie heb ik zes weken gerust ter voorbereiding op de operatie. Vorig jaar oktober volgde de scan na de operatie en alles zag er goed uit. Gelukkig nog steeds geen uitzaaiingen. Dat betekende dat ik mee mocht doen aan een nieuwe, door prof. dr. Casper van Eijck en z’n team ontwikkelde vorm van immuuntherapie: dendritische celtherapie. Vijf kuren over een periode van acht maanden. De therapie heb ik ondertussen afgerond en ik voel me goed en gezond. Na afloop van de laatste kuur en laatste scan belde Casper me op met de uitslag: “Brandschoon!”.

Het is tegen alle verwachtingen in, maar dankzij Support Casper ben ik er nog. Onderzoek naar behandelmethoden in de strijd tegen alvleesklierkanker zijn zo bitterhard nodig. Meer mensen hebben recht op baanbrekende behandelingen en daarvan te kunnen profiteren. Ik hoop daarom dat donaties voor verder onderzoek het verschil gaan maken in de zoektocht naar een adequate behandeling. 

Klik hier voor meer informatie over Support Casper

 
Stuur een Tikkie